Windsafari in Kampen op 17 december

| 1 december 2016

Initiatiefnemers voor Windenergie in Zwolle organiseren op 17 december een WindSafari op het bedrijventerrein Zuiderzeehaven te Kampen. Sinds 2015 draaien hier een viertal windturbines die ook op het terrein van Scania, Windesheim gaan komen. Tenminste die plannen heeft de vereniging Blauwvinger Energie en het wil met de WindSafari de Zwollenaren laten zien hoe de windturbines passen op het bedrijventerrein. 

“Zwollenaren kunnen dan ook met eigen oren luisteren hoeveel geluid moderne windturbines van dit formaat nu eigenlijk maken. Dit zijn windmolens, die gebouwd zijn volgens de nieuwste technologie.”

De WindSafari start in Zwolle om 13.00 uur vanaf parkeerterrein 1 van hogeschool Windesheim. Van hieruit rijdt een bus naar het bedrijventerrein Zuiderzeehaven in Kampen. Bij de windturbines van Kampen is het de bedoeling op verschillende afstanden van de turbines te kijken en te luisteren naar de windturbines. Deze wandeling zal circa een half uur duren. Daarna kunnen de bezoekers een kijkje nemen in één van de windturbines in Kampen en kunnen zij vragen stellen. De WindSafari eindigt naar verwachting rond 15.00 uur weer bij hogeschool Windesheim.

www.windenergieinzwolle.nl/windsafari

Bron: deSwollenaar

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.