Zuid-Korea wil drijvende windparken realiseren

| 1 maart 2019

Zuid-Korea heeft ambitieuze plannen voor offshore windenergie. In het kader van deze plannen heeft de Korea National Oil Corporation (KNOC), het Koreaanse staatsbedrijf voor olie en gas, met het Noorse bedrijf Equinor een overeenkomst gesloten voor de realisatie van drijvende offshore windparken.

Equinor is sinds 2018 de nieuwe naam van Statoil, het Noorse bedrijf voor in hoofdzaak olie en gas dat voor 67% in handen is van de Noorse overheid. Equinor is in de laatste jaren begonnen een portfolio van offshore windparken op te bouwen. Met name heeft Equinor zich tot een pionier in de ontwikkeling en exploitatie van drijvende offshore windparken ontwikkeld.

Zuid-Korea wil t/m 2030 over 12.000 MW aan offshore windenergievermogen beschikken. Door de samenwerking met Equinor wil Zuid-Korea met name profiteren van de bij Equinor aanwezige know-how van offshore windparken met drijvende fundamenten. Als eerste project is de KNOC van plan een drijvende offshore windpark met een vermogen van 200 MW te realiseren op een locatie 58 km uit de kust van de stad Ulsan in het zuidwesten van Zuid-Korea. Bron: Equinor Foto: Øyvind Gravås / Woldcam – Equinor ASA

Category: Drijvende windenergie, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken

Reacties zijn gesloten.