Aanmelding Offshore Wind Innovation Challenge 2020 van start

| 2 juni 2020

Challenge: Monitoren van biodiversiteit.Bron: Offshore Wind Innovators

Op 28 mei is de aanmeldingsronde voor de 4e editie van de Offshore Wind Innovation Challenge van start gegaan. Voor deze editie brengt De Rijke Noordzee twee uitdagingen naar voren. Tot 1 september kunnen ondernemers hun innovatieve bewezen oplossing of concept presenteren. De finale vindt plaats in januari 2021.

De Offshore Wind Innovation Challenge wordt georganiseerd door Offshore Wind Innovators, in nauwe samenwerking met TKI Wind op Zee en ECHT. In deze periode van COVID-19 crisis, waarbij sommige bedrijven te maken hebben met teruglopende orders en marktintroductie van innovaties een stuk lastiger is geworden, wil de organisatie een platform blijven bieden voor innoverende ondernemers.

De Rijke Noordzee is een project dat de bouw van windparken hand in hand wil laten gaan met natuurversterking. Twee actuele uitdagingen op de markt worden via de Offshore Wind Innovation Challenge aangedragen:
• Goedkopere en efficiëntere manieren om de biodiversiteit in offshore windparken te monitoren
• Een nieuwe kunstmatige rifstructuur voor meerder soorten zeeleven, bij voorkeur gemaakt van biologisch afbreekbare of natuurlijk voorkomende materialen

Traject
In de loop van september tot november 2020 krijgen de ondernemers de kans om in twee plenaire sessies samen te werken met experts van DeRijkeNoordzee en TKI Wind Op Zee en zo hun innovatieve oplossingen verder vorm te geven.

De finalisten mogen hun ontwikkelde concept tijdens de finale in januari 2021 aan een breed publiek pitchen. De deelnemers kunnen hiermee de zichtbaarheid van hun innovaties in de offshore windmarkt vergroten.

Daarnaast krijgen ze deskundige coaching van toonaangevende offshore windbedrijven, die zouden kunnen fungeren als launching customer. De winnaar van de 2019-editie was Marine Performance Systems dat een oplossing had gevonden voor geluidsreductie tijdens het heien van monopiles.

Tags: , , , , ,

Category: Ecologie, Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.