Beschadigde Hollandse Kust Zuid fundering moet verwijderd worden

| 2 december 2022

© Vattenfall/Charles Walker

De fundering die begin dit jaar door een aanvaring werd beschadigd moet worden verwijderd. Vattenfall Hollandse Kust Zuid 1&2, een joint venture tussen Vattenfall, BASF en Allianz, heeft een aanbesteding (Invitation To Tender) hiervoor uitgeschreven.

voor het verwijderen van de beschadigde monopile (fundatiepaal) in het windmolenpark Hollandse Kust Zuid.

Op 31 januari 2022 kwam het schip Julietta D. in aanvaring met een van de 34 funderingen van het offshore windpark. Hierbij liep de monopile aanzienlijke schade op. Nader onderzoek moest uitwijzen hoe groot de schade was.

Besloten is om de fundering te verwijderen. De aanbesteding omvat het verwijderen van de beschadigde fundering, zowel het secundaire staal als de monopile zelf. Het aanbestedingsproces wordt geleid door het bouwteam van Vattenfall. Het streven is om het proces in de eerste helft van 2023 te laten beginnen.

Meer informatie over de aanbesteding is te vinden op de projectwebsite.

Ondertussen gaat de bouw van het windpark door. Onlangs werd nog gevierd dat de bouw van het windpark halverwege was. In totaal komen in het windpark 140 Siemens Gamesa 11 MW windturbines te staan op ongeveer 18 kilometer van de kust tussen Den Haag en Zandvoort.

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.