Budget voor innovatiemakelaar in 1 dag uitgeput

| 2 oktober 2020

In augustus kondigde Topsector Energie aan dat er een extra budget van 100.000 euro beschikbaar werd gesteld voor het inhuren van een innovatiemakelaar. De openstelling vond plaats op 15 september. Het budget was in 1 dag uitgeput. 12 bedrijven komen in aanmerking voor de financiële bijdrage.

De regeling is bedoeld voor start-ups en mkb-ondernemers van TKI Energie & Industrie, TKI Nieuw Gas, TKI Urban Energy en TKI Wind op Zee als onderdeel van de Topsector Energie die voorop lopen als het gaat om energie innovaties maar op bepaalde gebieden expertise missen of over beperkte financiële middelen beschikken. Een innovatiemakelaar kan deze bedrijven ondersteunen.

Het was de tweede keer dit jaar dat er een budget vrij gemaakt werd uit de innovatiemakelaarsregeling. Hierbij werd in tegenstelling tot andere jaren 100% van de kosten vergoed. De regeling werd op 15 september opengesteld. Wederom was deze snel uitgeput. Na loting heeft de Topsector Energie 12 ondernemers geïnformeerd dat ze in aanmerking komen voor een maximale financiële bijdrage van € 10.000 per onderneming.

Budget over voor 3 tot 5 aanvragen met 50% vergoeding
Topsector Energie geeft aan dat er nog steeds budget over is voor het inhuren van een innovatiemakelaar waarbij 50% van de kosten tot een maximum van 10.000 euro per MKB-onderneming (inclusief btw) worden vergoed.

Aanvragen kunnen uiterlijk tot 1 december 2020 worden ingediend en dienen afgerond te worden voor 15 december 2020. De regeling loopt zolang er nog subsidiebudget beschikbaar is. Dit zou gaan om budget voor 3 tot 5 aanvragen.

Tags: , , , ,

Category: Subsidie, Windenergie

Reacties zijn gesloten.