Croon ontwerpt 80 windmolens in Duitse bocht

| 2 augustus 2011
bron: Croon

Tachtig windmolens verrijzen er in de ‘Duitse Bocht’, het stuk zee voor de kust van Duitsland en Denemarken. Iedere windmolen is goed voor vijf megaWatt. Samen leveren ze 33.000 Volt. Offshore High Voltage Station “Op een transformatoreiland voor de kust wordt de stroom samengevoegd en getransformeerd tot 150.000 Volt”, zegt Wilfred van Bergen, sales manager Croon Marine en Offshore.

“Vandaar gaat het naar de wal.” Het ‘offshore high voltage station’ wordt ontworpen, gebouwd en werkend op zee geïnstalleerd door de bedrijven Keppel Verolme en Alstom. “Voor Keppel Verolme is dit een spannend project”, vertelt Van Bergen. “Het vormt een verbreding van hun activiteiten in een markt die volop in ontwikkeling is. De onderneming is al vele jaren een gewaardeerde relatie van Croon.

We zijn dan ook blij dat we onze deskundigheid voor dit project kunnen inzetten. We dragen bij aan het ontwerp en aan de elektrotechniek: we leveren de randsystemen en de back up-voorziening.” Croon is vanaf het prille begin betrokken bij het ontwerp en heeft er daardoor een stempel op kunnen drukken. “Prettig”, vindt Van Bergen.

“Bovendien is duurzaamheid een onderwerp waar wij graag onze naam aan verbinden.”

Zie ook website Croon

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.