Deutsche Windtechnik haalt servicecontracten binnen voor 4 Nederlandse offshore windparken

| 2 juni 2021

Deutsche Windtechnik Nederland heeft in het eerste kwartaal van 2021 inspectie- en onderhoudscontracten gewonnen voor vier verschillende offshore windparken in Nederland. De contracten zijn voor de Gemini, Prinses Amalia, Eneco Luchterduinen en de Hollandse Kust Zuid offshore windparken.

De scope omvat monopiles en transitiestukken van turbines en substations, zowel intern als extern. De inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan de binnenkant van de funderingen in het 600 MW Gemini offshore windpark (in gebruik genomen in 2017) zijn al in maart gestart en duren 12 maanden. De activiteiten worden uitgevoerd vanaf het DPII-schip van de klant dat vanuit de Eemshaven opereert. De activiteiten voor het 1,5 GW offshore windpark Hollandse Kust Zuid van Vattenfall, dat momenteel in aanbouw is, starten in juli en zullen 18 maanden duren.

De werkzaamheden voor het Prinses Amaliawindpark (120 MW / 2008) en Eneco Luchterduinen (129 MW / 2015) gaan deze zomer van start en duren vijf jaar. Deutsche Windtechnik werkt al meer dan vijf jaar samen met Vattenfall en Eneco. Deze contracten versterken de langetermijnpositie van Deutsche Windtechnik in Nederland, vooral in de haven van IJmuiden, dat de komende tien jaar een belangrijke Nederlandse offshore windhaven zal zijn, aldus het bedrijf.

Niels Noordeloos, Business Development Manager Deutsche Windtechnik B.V.: “We zijn erg blij en ook trots dat we onze verantwoordelijkheid kunnen nemen en hoogwaardige inspecties en onderhoudswerkzaamheden kunnen uitvoeren met geoptimaliseerde kostenstructuren bij deze vier Nederlandse offshore windparken. IJmuiden is een perfecte uitvalsbasis voor onze werkzaamheden in het Prinses Amaliawindpark, Eneco Luchterduinen en Hollandse Kust Zuid. Het kantoor en magazijn van Deutsche Windtechnik in IJmuiden is perfect gelegen aan de kade waar inspecteurs en technici aan boord gaan van de crew transfer schepen.”

Geert Timmers, Managing Director Deutsche Windtechnik B.V., voegde toe: “We willen dat hernieuwbare energiebronnen succesvol zijn als concurrerende energiebron in alle aspecten van veiligheid en technologie. Onze servicestrategie biedt de beste synergiën en kostenoptimalisatie om hieraan bij te dragen.”

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.