Eneco verkoopt windmolenpark Autena

| 2 januari 2015

De windturbine die in de polder Autena in Hagestein (provincie Utrecht) staat, gaat over in andere handen. De energiewinkel Vijfheerenlanden heeft een akkoord gesloten met Eneco. Hiermee komen de opbrengsten van de coöperatieve molen in handen van de lokale bevolking. 

Windmolens horen bij een duurzame energie-neutrale regio, ook al denken we daar heel genuanceerd over.” Na veel overleg heeft de coöperatie Eneco kunnen overtuigen van het belang van volledige participatie in het te ontwikkelen windpark in de polder Autena.”

Nu de kogel door de kerk is, is er volgens initiatiefnemer Van Oosten een hoop te doen. “We gaan concrete samenwerkingsafspraken maken met Eneco over  hoe we de ontwikkeling en overdacht aanpakken, hoe we kostprijs berekenen en wat een geschikt moment van overdracht is.”

Het moment van overdracht zal ook afhangen van de toestroom van leden en het kapitaal dat de coöperatie beschikbaar heeft. “Met de leden gaan we uitzoeken op welke manier iedereen kan participeren en hoe de te verwachten opbrengsten beschikbaar komen. Is dat in geld of liever in stroom, in kiloWatturen?”

windpark autena

Lees meer

Bron: Het Kontakt.nl

Tags: , , , , , ,

Category: Electriciteit, Fotos, Groene energie, Onshore windparken, Overheid, Rotorblad, Windenergie, Windmolens, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.