EWT en Octopus Energy werken samen aan onshore repowering project in het VK

| 2 augustus 2022
EWT en Octopus Energy werken samen aan onshore repowering project in het VK

© Octopus Energy Generation

Nederlandse windturbinefabrikant EWT is een samenwerking aangegaan met Octopus Energy Generation, één van Europa’s grootste investeerders in hernieuwbare energie, om tot 1.000 bestaande onshore windturbines in het VK te upgraden. Deze repowering werkzaamheden beginnen dit najaar en het is de bedoeling dat ze in 2030 klaar zijn.

Er moet een grote hoeveelheid duurzame energie opgewekt gaan worden om aan de klimaatdoelen te voldoen. Volgens Octopus en EWT kan naast nieuwbouw ook beter gebruik gemaakt worden van de bestaande onshore windturbines die al vele jaren in gemeenschappen staan.

De beide bedrijven starten in het VK om een deel van de onshore windturbines te upgraden zodat deze meer stroom gaan opleveren. De oudere windturbines die Octopus en EWT hebben geïdentificeerd, staan verspreid over Engeland, Schotland en Wales. Volgens een rapport van RenewableUK zouden er in het VK ongeveer 9.000 onshore windturbines staan. Door het verhogen van de opwekkingscapaciteit van ongeveer een tiende van deze, is er volgens de twee partijen potentieel om honderdduizenden meer huizen te voorzien van nieuwe goedkope, groene energie, en de energierekeningen voor meer mensen te verlagen.

Upgrades naar 250 kW tot 1 MW

Octopus en EWT willen deze windturbines upgraden naar krachtigere windturbines met meer technologische mogelijkheden. De nieuwe EWT-windturbines zullen variëren van 250 kW tot 1 MW. De werkzaamheden beginnen dit najaar en het is de bedoeling dat ze in 2030 klaar zijn.

Lange termijn partnerschap

Octopus Energy en EWT starten in het VK en kijken of ze in de toekomst kunnen samenwerken aan soortgelijke projecten in andere Europese landen. In dit partnerschap onderzoeken zij een reeks manieren om de groene stroom die door bestaande onshore windturbines wordt opgewekt, te verhogen – van het aanbrengen van grotere turbinebladen tot het vervangen van hele windturbines en grote windparken.

EWT is één van de pioniers in het leveren van windturbines aan gemeenschappen en heeft de afgelopen 15 jaar geleverd aan verschillende gemeenschappen in Europa en in de VS. Octopus Energy Generation beheert 3 GW aan hernieuwbare energiebronnen in heel Europa. Het bedrijf heeft de ambitie om tegen 2027 wereldwijd 18 GW aan groene energie op te wekken.

Octopus heeft al samengewerkt met EWT op twee van haar Fan Club windturbines in Caerphilly, Wales en Market Weighton, Yorkshire. Octopus Energy’s Fan Club biedt goedkopere 100% duurzame energie aan consumenten. De partijen onderzoeken nu ook of sommige van de straks geüpgraded
windturbines op een Fan Club-achtig model kunnen worden gebracht. Bron: Octopus Energy Generation

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.