Fundaties Windpark Industrieterrein Moerdijk gereed

| 2 december 2019

Alle fundaties voor de toekomstige zeven windturbines in het havengebied van Moerdijk die samen Windpark Industrieterrein Moerdijk gaan vormen zijn gereed. Dit meldt aannemer Dura Vermeer die door windparkeigenaar Vattenfall was aangesteld om de fundaties te bouwen.

Dura Vermeer rondde de bouwactiviteiten voor de laatste fundatie op woensdag 27 november af. Op 25 september werd de officiële eerste paal van het project Windpark Moerdijk aangebracht. Elke fundatie heeft een diameter van 14,5 meter, bevat 36 funderingspalen, circa 30 ton wapening en 375 m3 beton.

Tekst gaat verder onder de video.

De volgende stap is de bouw van het CUS (Customer Switching Station) gebouw en aanbrengen van de kabels. Hierop volgt de installatie van de zeven windturbines van circa 180 meter hoog. Deze worden geleverd en geïnstalleerd door de Duitse windturbinefabrikant Nordex. Het gaat om het type N131/3900. Als deze geïnstalleerd zijn zorgt Dura Vermeer voor de definitieve terreininrichting. Op de planning staat dat in 2020 de eerste stroom wordt opgewekt door het windpark dat een vermogen zal hebben van 25 MW. Bron: Dura Vermeer

Tags: , , , , ,

Category: Onshore windparken, Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.