GE breidt Cypress platform met 6 MW onshore windturbine uit

| 2 december 2020

© Zout Fotografie (Rein Rijke)

GE Renewable Energy (GE) gaat haar Cypress onshore windturbine platform uitbreiden met een nieuw vlaggenschip met 6 MW vermogen en 164 m rotordiameter. De Cypress 6.0-164 is daarmee de grootste onshore windturbine van GE.

Tot nu toe maakten 3 types windturbines deel uit van het Cypress platform met respectievelijk 4,8, 5,3 en 5,5 MW vermogen en een voor alle vermogens gelijke rotordiameter van 158 m. De Cypress 6.0-164 moet de jaarlijkse energieproductie met maximaal 11% ten opzichte van de 5.3-158 versie verhogen, aldus GE.

Beide rotoren van het Cypress platform hebben rotorbladen die uit twee delen bestaan. Anders zou het transport over land in de meeste situaties niet meer mogelijk zijn. De twee delen van de rotorbladen worden bij de plaatsing van de windturbines samengevoegd.

Sinds de introductie van het Cypress platform heeft GE orders voor meer dan 3,4 GW aan vermogen ontvangen uit diverse Europese landen waaronder Duitsland, Oostenrijk, Zweden en Litouwen. Daarnaast ontving GE orders uit Brazilië, Australië en Turkije. De nieuwe 6 MW windturbine zal in 2022 commercieel beschikbaar zijn.

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.