GE haalt 1,4 GW onshore wind contract binnen

| 2 april 2021
GE Renewable Energy haalt mega order binnen in de VS

© GE Renewable Energy

GE Renewable Energy heeft een mega order ontvangen van duurzame energieontwikkelaar Invenergy.  Het gaat om levering van turbines voor het North Central Wind Energy-project in Oklahoma in de VS. GE levert voor dit gecombineerde onshore windportfolio met een totaal vermogen van 1.485 MW verschillende type windturbines. Het is hiermee de grootste gecombineerde onshore windproject in de geschiedenis van het bedrijf.

De North Central Wind Energy Facilities zijn een groep van drie windparken in het noorden van centraal Oklahoma die worden ontwikkeld door Invenergy. Het gaat om het windpark Traverse Wind Energy Centre (999 MW), het Maverick Wind Energy Centre (287 MW) en het Sundance Wind Energy Centre (199 MW).

GE levert voor dit gecombineerde project 492  turbines van het type 2.X-127s en 39 turbines van het type x 2.X-116. Deze worden geleverd met verschillende name plates en ashoogtes.

Maverick en Sundance worden voltooid in 2021 en Traverse in 2022. Alle drie de projecten zullen na voltooiing eigendom zijn van het nutsbedrijf American Electric Power (AEP). Het Traverse windpark zal daarbij het grootste onshore windproject in de VS zijn.

Het is voor GE het tweede onshore project dat het dit jaar gaat bouwen op het westelijk halfrond met een opgesteld vermogen van meer dan 1 GW. Zo levert de turbinebouwer ook aan de 1.050 MW Western Spirit-windparken van Pattern Energy in New Mexico. Dit contract omvat de levering van 377 turbines en een 10-jarige full-service-overeenkomst. Bron: GE

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.