HMC’s Sleipnir rondt fundatie installatie voor Frans offshore windpark af

| 2 november 2022

© HMC

Heerema Marine Contractors’ installatieschip Sleipnir heeft de laatste van 71 gravity based-fundaties voor het Franse offshore windpark Fécamp geïnstalleerd.

Het BSB-consortium bestaande uit Saipem, Bouygues Travaux Publics en Boskalis, ontvingen in 202 de opdracht voor het ontwerp, de bouw en de installatie van de gravity based fundaties van de initiatiefnemers van het windpark.

De 71 fundaties zijn ontworpen en gebouwd door Saipem en Bouygues Travaux Publics op de scheepswerf Bougainville in de Grand Port Maritime in Le Havre.  De fundaties wegen elk ongeveer 5.000 ton en variëren in hoogte van 48 tot 54 meter. HMC heeft namens Saipem de fundaties geplaatst. Dit geschiedde in waterdieptes variërend tussen de 25 en 30 meter.

De resterende werkzaamheden zullen in hun geheel worden voltooid, samen met de afwerking, de opmeting en het storten van rotsen door Saipem en Bouygues Travaux Publics. De fundaties zullen de 71 Siemens Gamesa Renewable Energy (SGRE) ondersteunen. De windturbines zijn van het type SWT-7.0-154 en hebben elk een vermogen van 7 MW.  De turbines zijn gebouwd in SGRE’s fabriek in Le Havre.

Fécamp-project

Het Fécamp offshore windparkproject wordt gebouwd voor de noordwestkust van Frankrijk. De initiatiegnemers zijn Enbridge en EDF Renouvelables. In juni 202 werd het startsein gegeven voor het project. Met een opgesteld vermogen van 497 MW zal het project voor het equivalent van meer dan 416.000 huizen elektriciteit produceren.

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windenergie

Reacties zijn gesloten.