HVC Windpark Burgerveen-Oost krijgt vorm

| 2 januari 2012
bron: HVC

In 2011 haalde HVC het project windpark Burgerveen-Oost binnen. Op dit moment begint het windpark steeds meer vorm te krijgen. De eerste turbines van de in het totaal zes turbines zijn al bijna gereed.

Het windpark zal verrijzen langs de A4 bij Leimuiderbrug onder de rook van Schiphol. De drie meest noordelijke turbines zijn van HVC. De windturbines van het type Enercon E48 en E70 zijn hoog, respectievelijk 55,60 meter en 56,75 meter, maar niet zo hoog als ze op sommige andere plaatsen zijn. Omdat het windpark vlakbij Schiphol ligt, moet er rekening gehouden worden met de eisen en aanvliegroutes van de luchthaven.

Ter vergelijking, het type E70 dat bij Sortiva wordt geplaatst heeft een ashoogte van 85 m. Proefdraaien In juli zijn de civiele werkzaamheden begonnen en in oktober is gestart met de fundamenten. Op dit moment, nu het niet zo hard meer waait, worden de E48’ers opgericht.

In januari 2012 is de E70 aan de beurt. Na aansluiting op het net zullen de turbines vanaf januari proefdraaien. Ze leveren dan wel alvast stroom. In de derde week van februari vindt de overdracht van het park plaats vanuit de leverancier, Enercon.

Per 1 maart 2012 start de SDE subsidieperiode van 15 jaar en wordt de groene stroom daadwerkelijk aan het net geleverd. Naar verwachting zal het windpark ca. 7.950 MWh per jaar produceren.

Category: Windenergie, Windmolens, Windparken

Reacties zijn gesloten.