Installatie van laatste turbine in Borssele 1&2 afgerond

| 2 september 2020

© Ørsted/Sky Pictures

DEME Offshore heeft de laatste van 94 windturbines geplaatst in het Borssele 1&2 offshore windpark. Eigenaar Ørsted hoopt het windpark met een vermogen van 752 MW op 5 oktober volledig operationeel te hebben.

Borssele 1&2 bestaat uit 94 windturbines van Siemens Gamesa. Het gaat om SG 8.0-167 DD-turbines met een tiphoogte van 200 m en een rotordiameter van 167 m. Het is de eerste keer dat Siemens Gamesa dit type windturbine met een vermogen van 8 MW in een commercieel windproject heeft geplaatst.

De eerste turbine werd in april 2020 geïnstalleerd. Voor de installatie werden de zusterinstallatieschepen Sea Installer en Sea Challenger van DEME Offshore ingezet. DEME was ook verantwoordelijk voor de installatie van de fundaties voor de turbines. De activiteiten hiervoor vonden plaats tussen januari en begin juni.

Henrik Egholm, EPC-directeur van Borssele 1&2 voor Ørsted: “De bouw van ons windpark verliep goed. De installatie van de funderingen, kabels en turbines nam slechts negen maanden in beslag. We hebben het hele windpark van 752 MW kunnen bouwen tijdens een pandemie zonder dat er ook maar iemand besmet raakte en daar is iedereen heel trots op. Uiteraard hebben we gewerkt volgens de hoogste veiligheidsstandaard, zowel vanuit het Covid-19-perspectief als bouwkundig perspectief. Ik ben heel trots op wat we samen met onze leveranciers hebben bereikt.”

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.