Kitepower wil met nieuw verhuurmodel een flexibel en betaalbare duurzame energieoplossing bieden
Kitepower introduceert een verhuurmodel voor zijn airborne wind energy (AWE) systeem. Met dit verhuurmodel dat midden 2025 ingaat, wil het bedrijf inspelen op de groeiende vraag naar flexibele en betaalbare oplossingen in de uitdagende energiemarkt.
Met het verhuurmodel wil Kitepower bedrijven in Europa een laagdrempelige kans bieden om flexibel duurzame energie te gebruiken zonder grote investeringen vooraf. Door onbenut windpotentieel te ontsluiten wil het bedrijf hernieuwbare energie haalbaar maken voor een groter aantal toepassingen en locaties.
“Veel van onze klanten zoeken naar betaalbare en flexibele manieren om nieuwe technologieën te testen,” zegt Johannes Peschel, CEO van Kitepower. “Met dit verhuurmodel geven we hen de kans om direct toegang te krijgen tot schone energie, terwijl wij waardevolle inzichten opdoen voor verdere innovaties.”
Doelgroepen
Kitepower geeft aan zich met het verhuurmodel speciaal te richten op een selecte groep klanten, waaronder de bouwsector, waar veel projecten vertraging oplopen door strengere emissieregels. Kitepower wil bouwbedrijven helpen hun werkzaamheden te verduurzamen en hen van betrouwbare energie op locatie voorzien. Daarnaast ziet Kitepower het model als een aanvulling op traditionele windenergie, met name in gebieden waar conventionele windturbines niet inzetbaar zijn. Een derde groep waar Kitepower zich op richt zijn energiebedrijven. Voor offshore windparken, met name in drijvende locaties, zegt Kitepower een efficiënte en betaalbare oplossing te zien om groene energie op te wekken in lastig bereikbare gebieden.
Stapsgewijs van 1 MWh naar 4 MWh per week
Vanaf midden 2025 zal het verhuurmodel van Kitepower een energieopbrengst leveren van 1 MWh per week per vlieger. Naarmate de technologie verder wordt geoptimaliseerd, stijgt dit naar 4 MWh per week. Dit model is volgens Kitepower met name geschikt voor locaties zonder aansluiting op het elektriciteitsnet.
Tegelijkertijd helpt het bij de ontwikkeling van het Falcon-systeem, dat naar verwachting een terugverdientijd van 5 tot 7 jaar biedt. Kitepower geeft daarbij aan dat vroege klanten profiteren van prioriteit bij levering en onderhoud van toekomstige systemen. Bron: Kitepower
Category: Windenergie