Mammoet-Giant JV haalt opdracht binnen voor groot offshore windpark in Taiwan

| 2 augustus 2023

Ørsted Taiwan heeft Mammoet-Giant Taiwan – een joint venture tussen Mammoet, de specialist in zwaar hijswerk en transport, en het Taiwanese Giant Heavy Machinery Services – geselecteerd om de rangeer- en hijsactiviteiten te verzorgen voor 66 jackets met zuigbuizen voor de 920 MW Greater Changhua 2b en 4 offshore windparken in Taiwan.

Gebruikmakend van hun expertise in rangeerdiensten, een pool van gespecialiseerde zware hijs- en transportmiddelen en toegewijd personeel, zal Mammoet-Giant een uitgebreide turnkey service leveren voor het Greater Changhua 2b en 4 project dat op 35-60 km voor de kust van Changhua County, Taiwan komt te liggen, van de eerste planning tot de uitvoering.

SK 350 ringkraan

Voor de werkzaamheden aan de kade heeft Mammoet gekozen voor de SK 350 ringkraan met een capaciteit van 5.000 ton. Deze krachtige kraan staat bekend om zijn uitzonderlijke hijscapaciteiten met een groot bereik en zal een belangrijke rol spelen bij het behalen van de projectdoelstellingen.

De SK 350 opereert vanaf één locatie en zal de 2.500 ton zware suction bucket jackets rechtstreeks van het transportschip naar de kade hijsen en, na tijdelijke opslag op de locatie, weer op het dek van de schepen plaatsen die de jackets naar het installatieschip in het veld vervoeren. Dankzij deze methode hoeft het schip tijdens het lossen en laden niet van plaats te veranderen.

Het ontwerp van de kraan maakt het bovendien mogelijk om te werken bij hoge windsnelheden in de regio, waardoor de risico’s voor de planning worden beperkt en de laadsnelheden worden geoptimaliseerd. Hierdoor wordt de omlooptijd van schepen in de haven tot een minimum beperkt, wat resulteert in meerdere kostenbesparingen en een verdere optimalisatie van het tijdschema, zo stelt Mammoet.

Mammoet versnelt de verschuiving naar schonere en duurzamere energiebronnen door aanzienlijk te investeren in apparatuur en technologieën met een hoge capaciteit. Mammoet’s SK kranenserie kan elektrisch worden aangedreven met ’s werelds grootste elektrische kraan – SK 6000, die momenteel in aanbouw is, terwijl de nieuwe serie elektrische SPMT trailers van het bedrijf het transport van zware ladingen mogelijk maakt terwijl er geen uitstoot wordt geproduceerd. Mammoet’s WTA klimkraan voor windturbines op land werkt volledig op elektriciteit.

Deze belangrijke opdracht bouwt voort op het consistente succes van Mammoet-Giant in Taiwan, waar het bedrijf een centrale rol heeft gespeeld in lokale offshore windparkprojecten sinds de start van offshore windparken daar in 2017. Bron: Mammoet

Tags: , , , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.