Meer dan 9000 meiden deden mee aan Girls’ Day 2023

| 2 april 2023

Bron: TU Delft

Op 30 maart vond het Girls’ Day 2023 evenement plaats. Door het hele land konden meisjes tussen 10 en 15 jaar oud bedrijven bezoeken om te zien hoe leuk het werken is in bèta, techniek en IT is. Meer dan 9000 meiden hadden zich hiervoor aangemeld.

Meer dan 250 bedrijven stelden hun deuren open. Bij hun bezoeken konden de meiden kennis maken met enthousiaste rolmodellen maar ook activiteiten uitvoeren.

Zo openden CrossWind en TenneT de deuren van het bezoekerscentrum in Wijk aan Zee zodat meisjes een kijkje in de wereld van techniek en energie kregen. Hier werd uitgelegd hoe wind op zee elektriciteit wordt en hoe stroom uit het stopcontact komt.

Op de faculteit Werktuigbouwkunde van de TU Delft maakten 50 meisjes op interactieve wijze kennis met verschillende aspecten van werktuigbouwkunde en maritieme techniek. Zo ontving MARIN 25 meiden in hun testfaciliteit.

Meer meiden nodig in de techniek

Slechts 16 procent van de technische professionals in Nederland is vrouw. Dat komt door genderstereotiepe invloeden, een beperkt beeld van technische opleidingen en beroepen, weinig zelfvertrouwen in exacte vakken en het ontbreken van rolmodellen. Om hier verandering in te brengen heeft VHTO de Girls’ Day in het leven geroepen.

Girls’ Day is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meisjes bedrijven bezoeken in de bèta, techniek en IT. Meisjes tussen 10 en 15 jaar worden op deze dag gestimuleerd om zich te verdiepen in de wereld van Techniek. De volgende editie van Girls’ Day vindt plaats op 18 april 2024

Tags: , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.