NWEA winddag vol interessante sprekers

| 2 juni 2015

Volgende week zaterdag 12 juni wordt voor de 8e keer de NWEA Winddag georganiseerd. De winddag is bedoeld voor mensen die werkzaam en betrokken zijn bij windenergie in Nederland. Leden en niet-leden wisselen kennis uit en netwerken. 

De Nederlandse energiehuishouding wordt duurzamer en windenergie speelt daarin een hoofdrol; zowel op zee als op land.
Overheden, fabrikanten, ondernemers, onderzoekers, NGO’s, burgers en afnemers zijn volop bezig met de voorbereidingen van tientallen windprojecten.

Overheden zorgen voor ruimte en vergunningen. Ontwikkelaars, burgercollectieven en boeren realiseren projecten. Off-shore bedrijven leveren schepen, kranen en funderingen voor windparken op zee. Tennet gaat een netwerk bouwen. Banken en investeerders zorgen voor de financiering. Fabrikanten leveren turbines die efficiënt en veel elektriciteit maken. Kortom: Nederland bouwt aan een nieuwe energievoorziening.

Wie zijn de mensen en organisaties die hieraan werken? Waar zijn ze mee bezig? Welke kansen zien zij? Wat hebben ze geleerd en willen ze met u delen? Waar lopen ze tegen aan? Gaan we op tijd onze doelstellingen halen? 6.000 MW op land en 4.450 MW op zee. Het is niet niks. Waar moeten we extra energie in steken?

De Winddag 2015 vindt plaats in Maarssen. In een inspirerende en toepasselijke omgeving: een oude tot evenementenlocatie getransformeerde fabriek met de naam ‘De Fabrique’.

Klik hier voor het programma.

windenergie horizon

Bron: NWEA

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.