Ook laatste windturbine voor Windpark Koningspleij nu opgebouwd

| 2 december 2022

Bron: Pure Energie

Afgelopen maandag is de opbouw van de windturbine op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) afgerond. De windturbine maakt onderdeel uit van Windpark Koningspleij.

Windpark Koningspleij, gelegen langs de Pleijroute (N325) bij Arnhem is een initiatief van Rijn en IJssel Energiecoöperatie (REIJE) en Prowind en bestaat uit vier windturbines. De eerste drie windturbines werden in 2021 al geplaatst en zijn sinds het voorjaar van dit jaar volledig operationeel. De turbines werden geleverd door Enercon. Ze zijn van het type E-115 EP3 met een tiphoogte van 177,5 m en een rotordiameter van 115.7 m.

Het windpark valt binnen het bestemmingsplan ‘Windpark en zonneveld Koningspleij’ voor 4 windturbines en een zonnepark van 8,5 hectare op Koningspleij Noord, aan de Arnhemse Kleefse Waard.

Pure Energie is de eigenaar van de vierde windturbine. De laatste liet even op zich wachten omdat er voor de bouw van de windturbine op IPKW meer maatwerk nodig bleek te zijn, zo meldde Windpark Koningspleij eerder. De windturbine is van hetzelfde type als de andere drie. Naar verwachting zal de windturbine vanaf begin volgend jaar ongeveer 8.000.000 kilowattuur duurzame stroom per jaar opwekken.  Bekijk de video van IPKW/Al Hajem

 

Tags: , , , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.