Partnerschap Iberdrola en Masdar in offshore windpark Baltic Eagle officieel rond

| 2 november 2023

De in juli dit jaar door het Spaanse energiebedrijf aangekondigde verkoop van 49% aandelen in het Baltic Eagle offshore windpark in de Oostzee aan Masdar, een duurzaam energiegroep uit Abu Dhabi, is nu officieel rond.

Dr. Sultan Al Jaber, Chairman Masdar en Ignacio Galán, Executive chairman Iberdrola Bron: Iberdrola

Na het verkrijgen van de benodigde wettelijke goedkeuringen hebben de bedrijven de in juli aangekondigde overeenkomst om samen te investeren in het offshore windpark Baltic Eagle in het Duitse deel van de Oostzee nu formeel afgesloten.

Volgens de voorwaarden van de transactie bedraagt de waardering van 100% van het project ongeveer 1,6 miljard euro. Iberdrola zal de activa controleren en beheren, exploitatie- en onderhoudsdiensten leveren en andere bedrijfsdiensten verlenen.

Beide partijen beschouwen de strategische overeenkomst als een versterking van hun partnerschap waarmee verdere investeringsmogelijkheden in hernieuwbare energie kunnen worden onderzocht voor verschillende technologieën en regio’s.

Baltic Eagle offshore windpark

Het Baltic Eagle-project omvat 50 windturbines, elk met een capaciteit van 9,53 MW. Het project staat gepland om eind 2024 gereed te zijn. Het zal dan jaarlijks 1,9 terawattuur (TWh) schone elektriciteit produceren, genoeg om aan de vraag van het equivalent van 475.000 huishoudens te voldoen.  Bron: Iberdrola

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.