Pondera haalt opdracht binnen voor groot Koreaans offshore windpark

| 2 september 2019

Pondera kondigde eind vorige week aan dat het samen met het Zuid Koreaanse bedrijf Hanmi Global een contract gewonnen heeft van het projectontwikkelbedrijf Jeju Hanlim Offshore Wind Co. Pondera en Hanmi Global gaan aan de slag als “owner’s engineer” bij het ongeveer 100 MW offshore windpark Jeju Hanlim.

Jeju Hanlim is het derde offshore wind project in Koreaanse wateren en het tweede project op commerciële basis. Het project ligt dicht bij  Korea’s eerste commerciële windpark, het Tamra Offshore project, vlak bij de kust van het Koreaanse vakantie eiland Jeju en is al sinds 2011 in ontwikkeling. Het consortium dat het project leidt bestaat uit KEPCO E&C als projectleider, aangevuld met KOMIPO, DAELIM en BARAM.

Pondera en Hanmi Global zijn erg blij met dit contract. “Het is voor ons een doorbraak na een paar jaar aanwezig te zijn in Korea en we hopen onze Koreaanse collega’s en klanten een stap verder te helpen met onze Westerse ervaring en kennis”, aldus Pondera Directeur Hans Rijntalder. Hanmi Global’s CEO Jong Hoon Kim voegt toe: “Ook voor ons is het een belangrijke stap. We hebben veel ervaring met project realisatie en constructie management, maar onze kennis van offshore wind is nog beperkt. Daarom zijn we blij dat we samenwerken met Pondera en deze opdracht samen kunnen uitvoeren.”

De Koreaanse overheid heeft als doel gesteld om 20 % duurzame energie te halen in 2030. Het doel voor windenergie is 18 GW waarvan 13 GW aan offshore wind opgesteld vermogen.Bron: Pondera

Tags: , , , , , , ,

Category: Offshore Windparken, Wereldwijd, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.