Powerhouse en Greener bieden 7 MW mobiele batterijen oplossing

| 2 juni 2020

Energie en technologie bedrijf Powerhouse en leverancier van mobiele batterijen Greener Power Solutions zijn een samenwerking aangegaan om een oplossing te bieden die het Nederlandse stroomnet in balans kan helpen houden en zo de groei van duurzame energie kan faciliteren. Hun oplossing is 7 MW aan mobiele batterijen.

In deze samenwerking levert Greener de mobiele batterijen en aansturingssoftware en zorgt Powerhouse dat het energienet stabiel gehouden wordt. Afgelopen maandag heeft werd de eerste batterij geplaatst bij Sports & Funpark Flevonice. De batterijen worden geladen wanneer er een overschot aan duurzame energie is. De batterijen worden vervolgens ingezet wanneer er vraag is naar stroom en deze niet voldoende beschikbaar is.

Door de mobiliteit van de batterijen kunnen ze ook gebruikt worden om offgrid locaties van stroom te voorzien. Hierbij kan gedacht worden aan netonderhoud, festivals en evenementen, bouwplaatsen en netverzwaringen. De batterijen vangen dan de piekvragen aan stroom op. Normaal gesproken worden daar dieselgeneratoren voor gebruikt. De inzet van deze batterijen bespaart 30% tot 100% aan benodigde diesel. Bovendien zijn de batterijen emissieloos.

Mark Kortleve, Commercieel Directeur van Powerhouse: “Deze samenwerking toont dat marktpartijen heel goed in staat zijn oplossingen te vinden voor urgente, maatschappelijke vraagstukken. Met uiteindelijk 7 MW aan opgesteld vermogen tonen we dat het verzwaren van het elektriciteitsnetwerk niet strikt noodzakelijk is. Creatieve oplossingen als deze kunnen door de markt ontwikkeld worden op een kosten-efficiënte wijze. Kortom de energietransitie in optima forma.”

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.