Productie van eerste gondel van Goldwind 16 MW offshore windturbine

| 2 december 2022

Bron: Huang Keyao/CTG

In de Three Gorges Offshore Wind Power International Industrial Park in de Chinese provincie Fujian werd onlangs de eerste gondel geproduceerd van de Goldwind offshore windturbine met 16 MW vermogen.

De windturbine is een gemeenschappelijke ontwikkeling van de windturbinefabrikant Goldwind Technology en China Three Gorges Corporation (CTG), een Chinees staatsbedrijf dat verantwoordelijk was voor de bouw van het Drieklovendam, de wereldwijd grootste waterkrachtcentrale. Na de bouwfase werd China Yangtze Power, een dochter van CTG, verantwoordelijk voor het operationele beheer van de waterkrachtcentrale.

De Goldwind offshore windturbine met 16 MW vermogen bereikt met 123 m lange rotorbladen een rotordiameter van 252 m en een rotoroppervlakte van bijna 50.000 m2. Deze rotoroppervlakte correspondeert met ongeveer 7 standaard voetbalvelden van 70 bij 100 m. Op een offshore locatie met een windregime waar een opbrengst van 4 000 vollasturen/jaar mogelijk is, wekt deze windturbine 64 miljoen kWh/jaar op. Met één rotoromwentelling kan bij nominaal vermogen 34,2 kWh opgewekt worden.

Ter vergelijking zijn in de volgende tabel enkele data van concurrerende windturbines opgenomen:

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.