SDE+ 2014 opent haar deuren

| 2 april 2014
Gisteren op 1 april (geen grapje) zijn om 9.00 uur de deuren opgegaan van de SDE+ regeling. Kansrijke energie opwekkingsprojecten voor de productie van groen gas, duurzame electriciteit, duurzame warmte of combinatie maakt weer kans om subsidie te ontvangen. Om de subsidie van de SDE+ regeling (Stimulering Duurzame Energieproductie) ten goede te laten komen aan de meest kansrijke projecten is vanaf 2014 een haalbaarheidsstudie vereist. Dat geldt voor projecten vanaf 0,5 MW, 500 kWp of 50 Nm³/uur. Deze haalbaarheidsstudie moet u met de aanvraag meesturen en geeft inzicht in de technische en economische onderbouwing van het project.
Bij geothermieprojecten moet u vanaf dit jaar een geologisch onderzoek bij uw aanvraag voegen. De SDE+ sluit dit jaar op 18 december 2014 om 17.00 uur. Het ministerie van Economische Zaken heeft voor 2014 € 3,5 miljard beschikbaar gesteld voor het stimuleren van energie opwekkingsprojecten van bedrijven en (non-profit) instellingen via de SDE+.
Kijk op Aanvragen Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) en SDE+ 2014: haalbaarheidsstudie en geologisch onderzoek. Hier staat uit welke onderdelen de haalbaarheidsstudie precies moet bestaan en aan welke voorwaarden een subsidieaanvraag moet voldoen.
energiebedrijfvlaanderen
Klik hier voor meer info
Bron: RVO

Tags: , , , ,

Category: Overheid, Subsidie, Windenergie, Windturbines

Reacties zijn gesloten.