SeaZip zet in op Taiwanese offshore wind markt

| 2 september 2019

SeaZip Offshore Service (SeaZip), aanbieder van offshore service schepen, heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met de Taiwanese O&M dienstverlener Taiwan Offshore Wind Farm Services Corp. (TOWSC). De twee bedrijven gaan de mogelijkheden onderzoeken om gezamenlijk logistieke diensten te verlenen aan offshore windparken in Taiwan, gedurende zowel de bouw en de operationele fases.

TOWSC, een dochteronderneming van Taiwan Generations Corp. (TGC), onderhoudt sinds 2015 de meetmast voor TGC’s 128 MW Fuhai Offshore Windpark. Het bedrijf participeert straks ook vanaf het begin van de bouw in het onderhoud van 15 windturbines die in het park komen te staan. Daarnaast doelt TOWSC ook op de offshore wind projecten TPC 1 (100 MW), Changfang (552 MW), Xidao Projects (48 MW) en TPC 2 (300 MW).

TOWSC wil internationale hulpbronnen inzetten om lokale en geïntegreerde O&M diensten aan te kunnen bieden, bestaande uit onder andere windturbine technici, logistieke regelingen, maritieme coördinatie, Balance of Plant inspectie en onderzoek, operationele controle centrum en asset integrity management.

Jan Reier Arends, directeur-eigenaar van SeaZip: “Onze focus lag tot nu toe voornamelijk op offshore projecten in Noord-Europa, met name in de Noordzee, de Baltische zee en de Ierse zee. De laatste jaren hebben we gemerkt dat Taiwan ook goede kansen biedt. Offshore wind is in een stroomversnelling geraakt in Taiwan en al menige Europese spelers hebben hier hun kans gezien. We hebben zorgvuldig gezocht naar een betrouwbare Taiwanese partner en nemen de tijd om onze krachten te bundelen om de Taiwanese markt op te gaan.” Bron: SeaZip

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.