Shell doet eerste investering in wind in Australië

| 2 maart 2022

Bron: Shell (LinkedIn)

Shell kondigde deze week aan dat het haar eerste investering in windenergie in Australië doet. Shell Energy Operations Pty Ltd, een volledige dochteronderneming van Shell plc (Shell), neemt een aandeel van 49% in de Australische ontwikkelaar van windparken WestWind Energy Development Pty Ltd (WestWind).

WestWind heeft bijna twintig jaar ervaring met de ontwikkeling van grote windenergie projecten in Victoria in Mt Mercer, Moorabool en Lal Lal en ontwikkelt momenteel het windpark Golden Plains, het grootste windparkproject in Australië, samen met investeerder TagEnergie.

In het kader van het partnerschap is WestWind van plan om de bestaande pijplijn van 3.000 MW aan windenergiecapaciteit aanzienlijk sneller te realiseren dan volgens het huidige ontwikkelingsplan.

Tobias Geiger, algemeen directeur van WestWind Energy: “In partnerschap met Shell kunnen we onze ontwikkeling van windenergieprojecten in Victoria versnellen en uitbreiden naar NSW en Queensland. We zullen ons team kunnen uitbreiden om een groter aantal projecten aan te pakken en ze veel sneller te laten vorderen”, aldus de heer Geiger.

Voor Shell is de verwerving van 49% van WestWind een aanvulling op de eerdere investering in de Australische zonne-energieontwikkelaar ESCO Pacific, en een belangrijk onderdeel van Shell’s strategie om een gediversifieerde en geïntegreerde portefeuille van activa voor koolstofarme opwekking op te bouwen, aldus het bedrijf.

Tony Nunan, Country Chair van Shell Australië: “WestWind heeft een indrukwekkende pijplijn van Australische windprojecten en heeft bewezen bekwaam te zijn in de ontwikkeling van onshore windprojecten hier en, via haar moedermaatschappij, in het buitenland. Onze eerste investering in windenergie in Australië is een belangrijke stap in ons doel om in Australië een geïntegreerd energiebedrijf met een lage koolstofuitstoot op te bouwen, in lijn met de evoluerende energiebehoeften van onze klanten.”

Shell heeft geen financiële details bekendgemaakt over de verwerving van een 49%-belang in WestWind. De investering zal naar verwachting in 2022 worden afgerond en is afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties.  Bron: Shell

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.