Siemens Gamesa rondt verkoop af van Zuid-Europese onshore activa aan SSE

| 2 september 2022

© Siemens Gamesa

Siemens Gamesa heeft de verkoop van de Zuid-Europese activa voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie aan SSE afgerond. Met de verkoop is een bedrag van € 613 miljoen gemoeid.

De beoogde verkoop werd in april dit jaar aangekondigd en is nu afgerond. De portefeuille omvat ongeveer 3,8 GW aan onshore windprojecten in Zuid-Europa. Hiervan bevindt ongeveer de helft in Spanje en de rest in Frankrijk, Italië en Griekenland. Daarnaast omvat het ruimte voor maximaal 1,4 GW aan bijkomende nabijgelegen zonne-energieprojecten. Een team van ongeveer 50 mensen van Siemens Gamesa zal als onderdeel van de overeenkomst in SSE Renewables worden geïntegreerd.

Met deze overname betreedt SSE Renewables de Zuid-Europese markt. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland bezit en exploiteert SSE al 4 GW aan hernieuwbare activa, waaronder bijna 2 GW aan onshore wind. Daarnaast heeft het een verzekerde pijplijn van meer dan 11 GW aan onshore wind-, offshore wind- en waterkrachtprojecten.

Als onderdeel van de transactie krijgt Siemens Gamesa de mogelijkheid om met SSE Renewables samen te werken bij de levering van turbines en bijbehorende langetermijnonderhoudsdiensten voor een deel van de windparken die SSE in de komende jaren na deze verkoop zal installeren en exploiteren.

Volgens Jochen Eickholt, CEO van Siemens Gamesa, optimaliseert Siemens Gamesa met deze verkoop zijn portefeuille van activa en maximaliseert het zijn waarde. Siemens Gamesa werd bij de transactie geadviseerd door BofA Securities, CMS Albiñana&Suárez de Lezo en Deloitte. Bron: Siemens Gamesa/SSE Renewables

Tags: , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.