Vattenfall gaat voor 200 miljoen euro investeren (opschaling windpark Wieringermeer)

| 2 november 2017

Vattenfall gaat meer dan 200 miljoen euro investeren om windpark Wieringermeer (Noord-Holland) op te schalen. Dit is de grootste investering van Vattenfall in Nederland tot nu toe. Het huidige windpark wordt in 2019 vervangen voor een nieuw windpark met 180 MW meer vermogen (nu is dat 115 MW). 

“Windpark Wieringermeer is een nieuwe stap in onze ambitie om meer windturbines te bouwen, die de weg naar fossiel-vrije oplossingen moeten ondersteunen voor de toekomstige nieuwe generaties. Met de komst van dit nieuwe windpark ondersteunen wij de mensen en bedrijven om in de toekomst meer groene energie te gaan gebruiken”, aldus Magnus Hall, Vattenfall’s President en CEO.

Wieringermeer zal in 2020 een totale capaciteit van 295 MW hebben en ongeveer 1Tmh (terrawatt uur) stroom kunnen produceren wat geschikt is voor ca. 250.000 huishoudens.

“Nederland is een interessante markt voor Vattenfall en speciaal voor onze wind, zonne en batterij – werkzaamheden. Dankzij de enorme inzet van ons team en de goede samenwerking met overheid en lokale deelnemers kan het huidige windpark Wieringermeer opgeschaald worden naar een van de modernste windparken die in Nederland staan op land”.

De stroom zal geleverd worden door NUON.

Vattenfall is in Nederland ook eigenaar van de windparken Alexia (122 MW) en het offshore windpark Egmond aan Zee (108 MW). Vattenfall’s huidige geïnstalleerde capaciteit aan windvermogen in Nederland is 349 MW (waarvan 241 MW is onshore en 108 MW is offshore).

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Electriciteit, Groene energie, Onshore windparken, Overheid, Rotorblad, Slopen

Reacties zijn gesloten.