Vattenfall verkoopt windparken van de Norfolk Offshore Wind Zone aan RWE

| 2 januari 2024

Het Zweedse energiebedrijf Vattenfall verkoopt alle drie offshore windparken van de Norfolk Offshore Wind Zone aan het Duitse energiebedrijf RWE (Rheinisch Wesfälische Elektrizitätswerke) voor rond 1,1 miljard Euro.

Bron: Vattenfall

Dit maakte Vattenfall vlak voor de afgelopen feestdagen bekend. Het gaat om de volgende drie windparken: Norfolk Vanguard West (1 380 MW), Norfolk Vanguard East (1 360 MW) en Norfolk Boreas (1 396 MW).

Alle drie windparken zijn in een gevorderde fase van ontwikkeling. Vattenfall stopte in Juli 2023 met de ontwikkeling van Norfolk Boreas i.v.m. onzekere marktomstandigheden. RWE zal de ontwikkeling van Norfolk Boreas weer continueren samen met de twee andere windparken. De verwachting is dat alle drie windparken vóór 2030 operationeel zullen zijn. De locatie van de Norfolk Offshore Wind Zone ligt 50 – 80 km uit de Engelse oostkust van Norfolk. RWE is van plan om met alle drie windparken deel te nemen aan de komende tenders voor Contracts for Difference (CfD’s).

Vattenfall koos 2021 Siemens Gamesa als preferred supplier. Net voordat de deal met RWE tot stand kwam heeft Vattenfall haar vroegere keuze voor Siemens Gamesa herzien. De nieuwe preferred supplier werd Vestas voor de gehele Norfolk Ofshore Wind Zone met haar offshore windturbine V236 – 15MW (236 m rotordiameter en 15 MW vermogen). Voor het windpark Norfolk Vanguard West, het verst ontwikkelde windpark, zijn verdergaande afspraken met Vestas gemaakt in de vorm van een capaciteitsreservering voor 92 windturbines van het V236 – 15MW type.

Tags: , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.