Vestas ontvangt eerste order voor V162-7.2 MW prototype

| 2 oktober 2023

Prototype in Østerild © Vestas

Vestas heeft de eerste order ontvangen voor een prototype van de V162-7.2 MW windturbine, een van de nieuwste toevoegingen aan het Vestas EnVentus Platform. De order is geplaatst door Bürgerwindpark Janneby eG voor het windproject Janneby in Schleswig-Holstein.

De order omvat de levering en inbedrijfstelling van één V162-7.2 MW windturbine en Vestas zal het prototype onderhouden onder een 20-jarige Active Output Management 4000 (AOM 4000) serviceovereenkomst. De levering van de turbine staat gepland voor het eerste kwartaal van 2024 en de inbedrijfstelling staat gepland voor het tweede kwartaal van 2024.

Bürgerwindpark Janneby eG is een van de twee testvelden voor windturbines in Schleswig-Holstein. Het ligt op ongeveer 20 km van de steden Flensburg, Husum en Sleeswijk en omvat een gebied van momenteel ongeveer 599 ha. Het windpark wordt gerund in de vorm van een coöperatie waarvan de leden allemaal uit het noorden van Schleswig-Holstein komen. Het windpark biedt fabrikanten van windturbines de mogelijkheid om nieuwe ontwikkelingen of verdere ontwikkelingen te testen.

In september 2023 heeft Vestas ook een prototype van de V162-7.2 MW geïnstalleerd in het nationale testcentrum voor grote windturbines Østerild in West-Jutland, Denemarken. De twee prototypes zullen parallel een uitgebreid test- en verificatieprogramma ondergaan om de betrouwbaarheid op efficiënte wijze te garanderen voordat de serieproductie begint. Bron: Vestas

De V162-7.2 MW biedt flexibiliteit in het transport en probeert te profiteren van industriële standaarden door het ontwerp van de gondel te optimaliseren. Het heeft een flexibel vermogen, ontworpen om optimale energieproductie te leveren, zelfs bij grotere temperatuur- en klimaatschommelingen. Bron: Vestas

Tags: , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.