Boskalis richt zich met nieuw kantoor in Providence op groeiende offshore windmarkt in de VS

| 3 juli 2022

© Boskalis

Boskalis heeft op 30 juni een nieuw kantoor geopend in Providence, Rhode Island in de VS. Vanuit dit nieuwe kantoor wil Boskalis bijdragen aan de snel groeiende offshore windmarkt langs de oostkust van de Verenigde Staten.

Het kantoor zal dienen als de Boskalis thuisbasis van waaruit meerdere offshore wind projectteams zullen worden ondersteund.

De opening gebeurde in aanwezigheid van Gouverneur McKee van Rhode Island, RI Commerce Corporation President Fagan, David Ortiz, hoofd van New England Market Affairs van Ørsted en Michael Ausere, Vice President of Business Development van Eversource Energy. De opening werd tevens bijgewoond door vertegenwoordigers van diverse bedrijven die actief zijn in de offshore windsector, waaronder Waterson Terminals, Crowley en RI Building Trades met wie Boskalis de komende jaren nauw zal samenwerken.

Boskalis heeft de afgelopen jaren zijn activiteiten in de Verenigde Staten uitgebreid om de markt voor duurzame energie te kunnen bedienen. Dit omvatte aanvankelijk tal van maritieme surveycampagnes ten behoeve van de eerste fase van offshore windontwikkelingen. Meer recentelijk heeft Boskalis een aantal contracten in de wacht gesleept voor het transport en de installatie van funderingen, exportkabels en erosiebescherming voor de ontwikkeling van offshore windparken in het noordoosten van de Verenigde Staten. Onderdeel hiervan is het transport en de installatie van de funderingen en substations en het aanbrengen van erosiebescherming voor Ørsted-Eversource als onderdeel van de ontwikkeling van de South Fork, Revolution en Sunrise windparken voor de oostkust van de Verenigde Staten.

Boskalis is sinds begin jaren 80 actief in de Verenigde Staten, aanvankelijk via Stuyvesant Dredging Company en daarna onder meer via Dockwise USA en Donjon Smit. Boskalis is betrokken geweest bij tal van offshore-projecten, de sanering van verontreinigde grond uit de bodem van enkele rivieren en diverse bergingsoperaties. Bron: Boskalis

Tags: , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.