Bouw Burgerwindpark De Spinder van start

| 3 mei 2019

In de laatste week van april is gestart met de eerste bouwactiviteiten aan Burgerwindpark De Spinder in Tilburg. Het betreft de civiele werken zoals het inrichten van het ketenterrein, het maken van toegangswegen en het plaatsen van een bouwkeet.

Op het terrein van afvalverwerker Attero, de waterzuivering van Waterschap de Dommel en Gemeente Tilburg, in het noorden Tilburg, worden 4 windturbines van het type Nordex N117 gebouwd. Drie van 4 turbines komen op een fundament dat rechtstreeks op de ondergrond wordt geplaatst. Een vierde turbine wordt op palen gefundeerd.

De civiele- en elektrische werken worden uitgevoerd door GMB en de bouw van de windturbines wordt uitgevoerd door Nordex. Naar verwachting wordt in augustus de eerste windturbine door Nordex geïnstalleerd. Er is hierbij sprake van een ‘just in time’ levering.

Het windpark is voor 50% in handen van Burgerwindpark De Spinder U.A., bestaande uit 11 energiecoöperaties uit de gemeente Tilburg en regio Hart van Brabant en voor 50% in handen van Energiefonds Brabant. De vier windmolens leveren straks net zoveel duurzame elektriciteit als 7.500 huishoudens gemiddeld verbruiken. Foto: Burgerwindpark De Spinder

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.