Bouw van Mammoet’s volgende generatie volledig elektrische landkraan start in Q3

| 3 mei 2022
Bouw van volgende generatie volledig elektrische landkraan voor Mammoet start in Q3

Bron: Mammoet

De productie van heavy-lift specialist Mammoet’s investering, de SK6,000 landkraan, zal vanaf Q3 2022 van start gaan. De SK6,000 is de volgende ontwikkeling in de SK-serie van superzware hijskranen en kan de activiteiten volledig elektrisch uitvoeren, zelfs wanneer er geen aansluiting op het elektriciteitsnet beschikbaar is.

De schaal van turbine- en funderingscomponenten – zowel bij vaste als drijvende offshore-windenergie – blijft toenemen. Om mee te groeien in deze veranderende markt, heeft Mammoet besloten in de SK6.000 kraan te investeren.

Met een maximale haakhoogte die is voorbereid op de volgende generatie 20MW-turbines en een hefvermogen van 6.000t, zal de SK6.000 de grootste en sterkste landkraan op de markt zijn.

Vaste-bodem projecten

De SK6.000 creëert maximale waarde in de haven bij het laden van 3.000t jacket fundaties in gebieden met een hoog getijde bereik waar RORO transfer niet altijd mogelijk is, of bij het plaatsen van complete torens en gondels van 20MW turbines.

Drijvende projecten

Voor drijvende windprojecten kan de SK6,000, dankzij zijn maximale radius van 144 meter, een zware drijvende fundering rechtstreeks in het water hijsen en de turbine vanuit één enkele positie monteren. Dit verandert de kade in een zeer efficiënte productielijn.

De SK6,000 is gecontaineriseerd en kan naar elke haven worden gemobiliseerd. Door gebruik te maken van Mammoet’s elektrisch aangedreven SPMT, kan het gehele zware hijs- en transporttraject volledig emissievrij worden uitgevoerd – op elke locatie, wereldwijd.

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.