EDF Renewables UK verkoopt 50% van offshore windpark Neart Na Gaoithe

| 3 december 2019

SG 8.0-167 DD, ©Siemens Gamesa

EDF Renewables UK, de Britse dochteronderneming van het Franse energieconcern EDF (Electricité De France) heeft 50% van het geplande 448 MW Schotse offshore windpark Neart Na Gaoithe (‘strength in the wind’) verkocht aan het Ierse energiebedrijf Electricity Supply Board (ESB). EDF had het windpark in mei 2018 verworven van de internationaal opererende projectontwikkelaar Mainstream Renewable Power met hoofdkantoor in Dublin.

De locatie van Neart Na Gaoithe is in de Schotse Noordzee ca. 20 km uit de kust van de plaats Dundee. Na afronding van de verkoop aan ESB werd ook de financial close bereikt. Bij de financiering van het project zijn 25 banken en andere kredietverlenende instanties betrokken. De offshore bouwactiviteiten zullen medio 2020 beginnen. 2023 zal het windpark operationeel zijn.

Ongeveer gelijktijdig met de afronding van de verkoop aan ESB heeft EDF Renewables UK de windturbines bij Siemens Gamesa Renewable Energy besteld: 54 windturbines van het type SG 8.0-167 DD (8,0MW vermogen, 167 m rotordiameter, direct-drive). Het parkvermogen is 432 MW. Met een ashoogte van 124,5 m bereiken de turbines een tiphoogte van 208 m.

Tags: , , , , ,

Category: Offshore windparken, Wereldwijd Windparken, Windparken

Reacties zijn gesloten.