Eerste turbine staat in Windpark Bommelerwaard-A2

| 3 september 2021
Eerste turbine staat in Windpark Bommelerwaard-A2

Bron: Windunie

De bouw van het windpark Bommelerwaard-A2 in de provincie Gelderland is de laatste fase ingegaan. Gisteren is de eerste van drie windturbines geïnstalleerd.

Windpark Bommelerwaard-A2 bestaat uit drie windturbines tussen de A2 en het spoor richting Den Bosch, ten zuiden van Zaltbommel. De Duitse fabrikant Nordex heeft drie van zijn N117-windturbines geleverd. Deze hebben een ashoogte van 120 m, een rotordiameter van 117 m, een tiphoogte van 180 m, en een nominaal vermogen van 3,675 MW elk.

De eerste paal werd in mei van dit jaar geslagen. Vanaf medio augustus zijn de grote windturbineonderdelen op de bouwsite aangekomen. Gisteren werden de drie rotorbladen voor de eerste windturbine in één keer gehesen. Alle turbines moeten nog een testfase doorstaan voordat ze officieel aan de eigenaren worden overgedragen.

De initiatiefnemers van het windpark zijn vijf lokale grondeigenaren en Windunie. Windunie ondersteunt en adviseert bij de projectorganisatie en ontwikkeling van het windpark.

Eén van de drie windturbines is bestemd voor de lokale gemeenschap. Burgers uit de Bommelerwaard kregen de kans om financieel te participeren in één van de 3 turbines die door de gemeenschap ‘De Grote Kat’ is genoemd. Zij konden dit doen door zogenaamde ‘Winddelen’ te kopen. Dit wordt gefaciliteerd door De Windcentrale. Bron: Bommerwaard-A2 Fotobron: Windunie

 

Tags: , ,

Category: Onshore windparken, Windenergie

Reacties zijn gesloten.