Eerste windturbine in Windpark Weijerswold gereed

| 3 september 2020

© Pure Energie (bron: Twitter)

Langs de provinciale weg N863 tussen Schoonebeek en Coevorden wordt sinds eind augustus hard gewerkt aan de bouw van de windturbines in Windpark Weijerswold. De eerste windturbine staat ondertussen op zijn plaats.

Windpark Weijerswold is een gezamenlijk initiatief van Pure Energie, Windunie en een aantal grondeigenaren. In het park komen 4 windturbines van Vestas te staan. Twee hiervan zijn in beheer van Pure Energie en 2 van Windunie. Het gaat om het type V136 met elk een ashoogte van 113,5 m, een rotordiameter van 136 m en een tiphoogte van 181,5 m.

In februari gingen de voorbereidende werkzaamheden op het terrein van start. In april konden de eerste hei-activiteiten beginnen. Deze zomer werden de funderingen gereed gemaakt en kon Vestas beginnen met het aanleveren van de turbinecomponenten. Alle onderdelen zijn ondertussen geleverd.

Op 25 augustus zijn de hijsactiviteiten van start gegaan. Op dit moment wordt gewerkt aan de installatie van de componenten voor de tweede windturbine. Als de weersomstandigheden het toelaten kan de bouw eind september of begin oktober dit jaar afgerond worden en de turbines de testperiode ingaan.

Tags: , , , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.