Eneco en Lek en IJssel Stroom onderzoeken samen mogelijkheden voor repowering van Windpark Lopik

| 3 maart 2021

© Eneco

Eneco en de lokale Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom gaan samenwerken om de Lopikerwaard in de provincie Utrecht verder te verduurzamen. Als een eerste stap onderzoeken de partijen de mogelijkheden om het bestaande Windpark Lopik in de gelijknamige gemeente te vervangen door een nieuw en efficiënter windpark.

Eneco kondigde vandaag, 3 maart 2021, aan dat de beide partijen een samenwerkingsovereenkomst hebben getekend. Eneco is de exploitant van het huidige Windpark Lopik dat bestaat uit 3 windturbines bij het industrieterrein De Copen aan de Copenweg 3 in Lopik. De turbines, met een ashoogte van 80 meter en een tiphoogte van 120 meter, zijn sinds 2007 operationeel en produceren jaarlijks zo’n 13 GWh. Eneco loopt al jaren met het plan om de bestaande turbines te vervangen voor hogere exemplaren met meer vermogen. Een plan dat niet door iedereen in de omgeving met open armen werd ontvangen.

Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom is in mei 2020 opgericht, in nauw overleg met de lokale duurzaamheidsinitiatieven, Klimaatneutraal IJsselstein, Duurzaam Lopikerwaard, Duurzaam Montfoort en Energie Oudewater. De lokale cooperatie moet aan de lokale component van het project invulling geven.

De partijen anticiperen dat repowering van de bestaande windturbines onderdeel uitmaakt van het definitieve bod voor de RES (Regionale Energie Strategieen) dat in de komende maanden wordt vastgesteld. Bron: Eneco

Tags: , , , , , , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.