Eneco wint aanbesteding windpark Maasvlakte 2

| 3 februari 2020

©RWS

Rijkswaterstaat heeft Eneco de aanbesteding van windpark Maasvlakte 2 gegund. Met ruim 100 MW wordt dit het grootste windpark op land voor het energiebedrijf.

Het windpark zal worden gebouwd op de zeewering bij de Tweede Maasvlakte kan realiseren en gaat naar verwachting ongeveer 416 GWh aan groene stroom opwekken, vergelijkbaar met het verbruik van 138.000 huishoudens.

Cees de Haan, directeur Eneco Wind & Solar: “De Tweede Maasvlakte is een geweldige locatie om een nieuw windpark te mogen ontwikkelen. Ik ben er dan ook zeer trots op dat we als Eneco op deze plek ons grootste onshore windpark mogen bouwen. Ik kijk ook erg uit naar de samenwerking met alle partijen in de regio om er een groot succes van te maken. Samen gaan we met dit project een hele mooie stap zetten om de energievoorziening van Rijkswaterstaat verder te verduurzamen.”

Het bestemmingsplan Maasvlakte 2 was vastgesteld door de gemeente Rotterdam op 6 september 2018. In maart 2019 werd de tender gestart.

Eneco verwacht in 2022 te beginnen met de voorbereidingen van de bouw. Het park moet uiterlijk 2023 klaar zijn. Eneco zal het windpark 25 jaar exploiteren. Rijkswaterstaat neemt vanaf 2023 alle groene stroom van het windpark af om het elektriciteitsgebruik van de organisatie te verduurzamen.

Tags: , ,

Category: Onshore windparken

Reacties zijn gesloten.