GE Vernova officieel verder als onafhankelijk energiebedrijf

| 3 april 2024

GE Vernova kondigde dinsdag 2 maart aan dat de afsplitsing van General Electric (GE) is voltooid. Het bedrijf gaat nu als onafhankelijk, beursgenoteerde energiebedrijf verder, met als hoofdsegmenten Power, Wind en Electrification.

GE Vernova opent op de New York Stock Exchange onder GEV Afbeelding: NYSE

“Vandaag wordt GE Vernova een onafhankelijk bedrijf dat zich volledig richt op het versnellen van de energietransitie voor een duurzamere toekomst”, zegt Scott Strazik, CEO van GE Vernova. “Onze segmenten Power, Wind en Electrification leveren essentiële producten en diensten aan de elektriciteitsindustrie terwijl we werken om aan de groeiende vraag naar elektriciteit van economieën te voldoen en elektriciteit te leveren die van vitaal belang is voor de gezondheid, veiligheid, beveiliging en verbeterde levenskwaliteit. GE Vernova is speciaal opgezet om de wereld te elektrificeren en koolstofvrij te maken, en ik ben ongelooflijk trots op wat ons team heeft bereikt met deze mijlpaal en ik ben enthousiast om deze reis voort te zetten samen met onze klanten en aandeelhouders.”

GE Vernova heeft zijn hoofdkantoor in Cambridge, Massachusetts, VS. Het bedrijf heeft meer dan 80.000 werknemers in meer dan 100 landen over de hele wereld. Met een geïnstalleerd bestand van meer dan 7.000 gasturbines, ongeveer 55.000 windturbines, en toonaangevende elektrificatie technologie, helpt GE Vernova ongeveer 30% van alle elektriciteit ter wereld op te wekken, zo meldt het bedrijf.

De toenemende behoefte aan elektrificatie en decarbonisatie biedt grote kansen, waarbij de opwekkingscapaciteit tegen 2040 naar verwachting meer dan verdubbeld zal zijn. Om deze kansen te benutten, richt het bedrijf zich op uitvoering met duurzaamheid, innovatie en ‘lean’ als kern en bouwt het voort op zijn geschiedenis van innovatie door jaarlijks ongeveer $ 1 miljard te investeren in onderzoek en ontwikkeling om baanbrekende technologieën voor energietransitie te stimuleren.

Tijdens de Investor Day van het bedrijf in maart bevestigde GE Vernova zijn financiële verwachtingen voor 2024 en presenteerde zijn financiële verwachtingen voor 2025. Daarnaast gaf GE Vernova zijn vooruitzichten voor 2028, waarbij het verwacht mid-single digit organische omzetgroei, 10% aangepaste EBITDA-marge en 90-110% vrije kasstroom conversie te bereiken. Het bedrijf zal op 25 april 2024 om 7:30 AM ET haar winst over het eerste kwartaal bekendmaken.

Achtergrond afsplitsing

GE kondigde in  aan dat het zich zou opsplitsen in drie onafhankelijk beursgenoteerde bedrijven. In juli 2022 werd GE Vernova als de energietak aangekondigd. GE HealthCare werd de gezondheidstak van GE. GE zelf gaat verder als een op de luchtvaart gerichte onderneming onder de naam GE Aerospace. De oplitsing van GE Vernova werd gerealiseerd door GE’s distributie van alle gewone aandelen van GE Vernova Inc. Elke geregistreerde houder van gewone GE-aandelen ontving één gewoon aandeel GE Vernova Inc. voor elke vier gewone GE-aandelen in zijn bezit op 19 maart 2024. Bron: GE Vernova

Tags: , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.