Geen windmolens voor kust Rotterdam

| 3 december 2010
bron: Binnenlands Bestuur

Vanwege te weinig draagvlak bij Havenbedrijf Rotterdam, Rijkswaterstaat en natuurorganisaties, recreatie en visserij om windmolens te plaatsen gaat Rotterdam niet verder met ontwikkelingen van een windmolenpark voor de kust van de Tweede Maasvlakte.

Alexandra van Huffelen (wethouder Rotterdam) schrijft dat in een brief aan de gemeenteraad. Rotterdam bekijkt nu of er meer windmolens geplaatst kunnen worden in het havengebied of in de regio. Het havenbedrijf overlegt met kabinet over plaatsing van windmolens op de zeewering van de Tweede Maasvlakte.

Natuur en scheepvaart niet blij

Gebrek aan draagvlak bij de aanleg van een windmolenpark blijkt uit onderzoeken als redenen. De realisatie van een windpark zou negatieve effecten hebben op de natuur en scheepvaart. Het zicht zou beperkt worden voor de scheeepvaart.

85.000 huishoudens

Het windmolenpark had stroom 100 megawatt stroom moeten leveren, dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van 85.000 huishoudens. Een woordvoerster van de gemeente benadrukt dat voorgenomen verdubbeling van de windenergie op land gewoon blijft gehandhaafd. In het havengebied moeten windmolens in 2020 300 megawatt leveren. Dat staat gelijk aan verbruik van 250.000 huishoudens.

Category: Windenergie, Windmolens, Windparken

Reacties zijn gesloten.