Gemeente Eemnes houdt burgerraadpleging over energie en duurzaamheid

| 3 juli 2023

De gemeente Eemnes houdt gedurende de maanden juli en augustus een burgerraadpleging om te weten te komen hoe haar inwoners en andere belanghebbenden denken over de thema’s energie en duurzaamheid.

De gemeenteraad heeft hier recent toe besloten. In de maanden juli en augustus wordt via een online en interactieve vragenlijst gevraagd hoe inwoners en alle andere belanghebbenden denken over verduurzaming van de gemeente via verschillende energiebronnen, als windenergie, (particuliere) zonnepanelen, isolatie, (aard)warmte en meer.

Deze brede raadpleging is er vooral om erachter te komen welke argumenten of problemen er mogelijk bestaan. Het Nederlands Platform voor Burgerparticipatie en Overheidsbeleid (NPBO) begeleidt de gemeente hierbij.

Burgerforum

Onderdeel van de uitvraag is dat de gemeente gaat werken met een burgerforum. Ongeveer 30 inwoners nemen deel aan het burgerforum. Zij adviseren de gemeente over de thema’s energie en duurzaamheid en over de uitkomsten van de vragenlijst. Deelnemers van het forum hebben dus een hele belangrijke adviesrol. Via een steekproef onder inwoners van Eemnes van 18 jaar worden deelnemers uitgenodigd om deel te nemen aan het forum.  Bron: Gemeente Eemnes

Tags: , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.