Goed nieuws voor twee offshore windenergieprojecten in de VS

| 3 juli 2024

Deze week bereikten twee offshore windenergieprojecten mijlpalen in het proces richting de bouw. De windenergieprojecten zijn Atlantic Shores South en New England Wind.

Goed nieuws voor twee offshore windenergieprojecten in de VS

Het Amerikaanse Department of the Interior heeft deze week groen licht gegeven voor de bouw van het Atlantic Shores South offshore windproject. Atlantic Shores South is hiermee het negende commerciële offshore windpark dat goedkeuring heeft ontvangen onder leiding president Biden. Het totaal aan goedgekeurde capaciteit komt hiermee op 13 GW. De VS heeft de ambitie om 30 GW aan geïnstalleerde capaciteit tegen 2030 te realiseren.

Het Atlantic Shores South windproject is een initiatief van Atlantic Shores Offshore Wind, de 50-50 joint venture tussen Shell New Energies US en EDF Renewables North America, en bestaat uit twee onderdelen – Atlantic Shores Offshore Wind Project 1 (1510 MW) en 2 (1327 MW) – en bijbehorende exportkabels. Het dichtstbijzijnde punt van het project ligt ongeveer 8,7 mijl uit de kust van New Jersey. De initiatiefnemers stelden in totaal tot 200 windturbines voor en tot tien offshore substations met exportkabels die mogelijk aan land komen in Atlantic City en Sea Girt, New Jersey. Het Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) heeft in zijn uitgegeven Record of Decision (RoD) voor Atlantic Shores Project 1 en 2 de bouw van maximaal 195 windturbines goedgekeurd. Het BOEM moet nog de Construction and Operations Plan (COP) goedkeuren voordat de projecten definitief gebouwd mogen worden.

New England Wind

De dag ervoor kondigde het BOEM aan dat het goedkeuring had gegeven aan het New England Wind COP. De goedkeuring maakt de bouw en exploitatie mogelijk van twee offshore windparken, bekend als New England Wind 1 (voorheen Park City Wind) en New England Wind 2 (Commonwealth Wind), die samen een totale capaciteit zullen hebben van maximaal 2.600 MW. Het Amerikaanse bedrijf Avangrid (onderdeel van het Spaanse Iberdrola Group) stelde het New England 1 offshore windpark voor met een opwekkingscapaciteit van 791 MW en New England 2 met een opwekkingscapaciteit van 1.080 MW.

De twee projecten liggen ongeveer 20 zeemijl (nm) ten zuiden van Martha’s Vineyard, Massachusetts, en ongeveer 24 nm ten zuidwesten van Nantucket, Massachusetts. Het COP voor de twee projecten omvat maximaal 129 windturbines, maximaal vijf offshore transformatorstations en maximaal vijf exportkabels die elektriciteit transporteren naar transmissiesystemen op het land in de stad Barnstable en Bristol County, Massachusetts. De COP is de laatste goedkeuring van deze twee projecten door BOEM, na de Record of Decision van het bureau in april 2024. Bron: BOEM/DOI

Tags: , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.