Grootste offshore windturbine tot nu geïnstalleerd in China

| 3 juli 2023

© Goldwind

Op 28 juni heeft Goldwind met succes de GWH252-16MW offshore windturbine geïnstalleerd voor de kust van de provincie Fujian, China.

De turbine, die het record heeft gevestigd voor ’s werelds grootste single-unit capaciteit, grootste rotordiameter en lichtste gewicht per MW, is een gemeenschappelijke ontwikkeling van de windturbinefabrikant Goldwind Technology en China Three Gorges Corporation.

De Goldwind offshore windturbine met 16 MW vermogen bereikt met 123 m lange rotorbladen een rotordiameter van 252 m en een rotoroppervlakte van bijna 50.000 m2. Deze rotoroppervlakte correspondeert met ongeveer 7 standaard voetbalvelden van 70 bij 100 m. Op een offshore locatie met een windregime waar een opbrengst van 4 000 vollasturen/jaar mogelijk is, wekt deze windturbine 64 miljoen kWh/jaar op. Met één rotoromwentelling kan bij nominaal vermogen 34,2 kWh opgewekt worden.

Eind 2022 rolde de eerste gondel uit de fabriek in de Three Gorges Offshore Wind Power International Industrial Park in de Chinese provincie Fujian. Afgelopen week werd deze voor het eerst geïnstalleerd. Zie ook de video op de Facebook-pagina van Goldwind. Bron: Goldwind

 

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.