Hoogspanningsstation windpark Luchterduinen bijna gereed

| 3 december 2014

Het hoogspanningsstation voor het Nederlandse Offshore windpark “Luchterduinen” is bijna gereed. In het Belgische Hoboken werd dit reusachtige hoogspanningsstation met 40 km aan kabels gebouwd.

In februari 2015 wordt deze verscheept naar zee. Het station verzamelt de stroom die door de 43 windmolens is opgewekt; transformeert het van 33kV naar 150kV en is het vertrekpunt van de ruim 25 kilometer lange stroomkabel die de stroom naar het vasteland transporteert.

Het OHVS weegt evenveel als 4 Boeing 747’s (bijna 900 ton) en telt vier verdiepingen. Het gevaarte is zo’n 24 meter lang, 23 meter breed en 16 meter hoog en zit vol met transformatoren en schakelapparatuur. Ook zijn er onder andere computers voor beveiliging en besturing; een noodstroomvoorziening en een airconditioningsysteem aanwezig. In geval van nood is er voor onderhoudsmedewerkers slaapgelegenheid en zijn er noodrantsoenen.

 

eneco hoogspanningsstation

Lees meer

Bron: Eneco

Tags: , , , , ,

Category: Bedrijven, Beleggen, Electriciteit, Groene energie, Offshore windparken, Offshore Windparken, Windenergie, Windkaart, Windparken, Windturbines

Reacties zijn gesloten.