In 2018 gaat 1.4 Terrawattuur windenergie naar Nederlandse Spoorwegen

| 3 september 2015

Vivens (coöperatie die grote gebruikers van stroom vertegenwoordigd), heeft een overeenkomst bereikt met Eneco. 1.4 Terawattuur stroom afkomstig van windturbines zal over 3 jaar geleverd worden aan Vivens bestemd voor de Nederlandse Spoorwegen. 

Dagelijks reizen circa 1.2 miljoen passagiers met de Nederlandse Spoorwegen. De NS is inmiddels al begonnen met de overstap naar windenergie. Vivens is een joint-venture van de Nederlandse Spoorwegen (NS), Veolia, Arriva, Connexxion en een aantal spoorvervoerders.

Door de opstart van de bevoorrading met windkracht zullen de emissies van koolstofdioxide, die een niveau van 550 kiloton haalde, in het Nederlandse spoorvervoer grotendeels moeten worden geliquideerd. Eneco zou de elektriciteit voor de spoorwegen halen uit windparken in Nederland, België en een aantal Scandinavische landen.

Duurzaam reizen

Tegen het einde van dit jaar zou de helft van het Nederlandse spoornet op duurzame elektriciteit moeten rijden. Volgend jaar zou een niveau van 70 procent moeten worden gehaald en over twee jaar zouden windturbines al 95 procent van de energie voor het spoornet moeten aanvoeren. Het jaar daarop moet de doelstelling van 100 procent worden bereikt.

 

 

Bron: Expres

Tags: , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.