Laatste monopile in Borssele 1&2 staat overeind

| 3 juni 2020

© DEME Offshore

DEME Offshore’s installatieschip Innovation heeft de installatie van de allerlaatste monopile afgerond in het 752 MW Borssele 1&2 offshore windpark. In totaal plaatste het installatieschip 94 monopiles. Het windpark, een project van Ørsted, staat gepland om eind dit jaar operationeel te zijn.

De installatie activiteiten begonnen in januari dit jaar. De Innovation vertrok zondag 31 mei 2020 met de laatste lading monopile vanaf Sif’s productielocatie op de Maasvlakte 2. De 94 funderingen zijn gefabriceerd door Sif en EEW SPC. De 94 transition pieces kwamen van Bladt Industries en EEW OSB.

Terwijl de installatie van de monopiles nu volledig afgerond is gaat de installatie van de 8 MW Siemens Gamesa windturbines en de kabels volop door.

Klaasjaap Buijs, Construction Manager Borssele 1&2: “Zelfs met onze strikte COVID-19 maatregelen liggen we goed op schema met de bouw van het windpark. De laatste weken hadden we zelfs drie hefschepen, twee kabelinstallatieschepen, twee SOV’s, één bevoorradingsschip en 11 CTV’s ter plaatse. Ik heb nog nooit zo’n drukke site gezien. We hebben inmiddels 74 van de 94 kabels geïnstalleerd en 20 van de 94 turbines. Het windmolenpark zal tegen het einde van dit jaar klaar zijn. Borssele 1&2 levert dan een hoeveelheid groene elektriciteit die overeenkomt met het gebruik van een miljoen huishoudens.”

Tags: , , , , , , , ,

Category: Offshore windparken

Reacties zijn gesloten.