Nederlandse innovaties strijden in finale Tech for the Energy Transition Awards 2021

| 3 november 2021

TechnologyCatalogue.com, een technologieplatform voor de Energietransitie, heeft 15 finalisten van de Tech for the Energy Transition Awards 2021 bekendgemaakt. Zij strijden in één van de vijf categorieën.  Onder de finalisten bevinden zich innovaties van Nederlandse bedrijven waaronder Kitepower, Amphibious Energy, Q-Layers, TechBinder en HyET Hydrogen.

Nederlandse innovaties strijden in finale Tech for the Energy Transition Awards 2021

 

De Awards zijn onderverdeeld in vijf technologie categorieën: Carbon Capture, Utilisation and Storage (CCUS), Hernieuwbare Energie, Digitalisering, Veiligheid en Onderhoud. In elke categorie dingen drie kandidaten mee met hun technologie.

Tot de technologieën die voor de Awards in aanmerking komen, behoren zowel puur ‘hernieuwbare energietechnologieën’ als technologieën die reeds door conventionele industrieën worden gebruikt, bijvoorbeeld technologieën voor de optimalisering van het onderhoud die kunnen helpen om de rendabiliteit van hernieuwbare energieprojecten te verbeteren.

Finalisten per categorie

De volgende 15 technologieën zijn geselecteerd:

CCUS: CarbonAssist, OTS CCUS Reactor, en Accelerated Carbonation Technology
Digitalisering: Cerebra Digital Twin for NetZero, Smart Vessel Optimizer, en INES-Intelligent Network Solution
Veiligheid: Ultrasonic Camera for Gas Leak Detection, 10Q Robot van Qlayers, en Nu1 Dry Air GIS
Onderhoud: ReliaSol Intelligent Maintenance System, Envirocart, en DBB-SAVER
Hernieuwbare energie: Airborne Wind Energy System (AWES) van Kitepower, Electrochemical Hydrogen Processing Technology, en EnergyPod van Amphibious Energy

“Technologie speelt een sleutelrol bij het streven naar een koolstofneutrale wereld. Deze Tech for the Energy Transition Awards is slechts één manier om innovators de welverdiende erkenning te geven voor hun bijdrage aan de energietransitie”, aldus Erik Nijveld, mede-oprichter en managing partner.

De technologieën worden beoordeeld op basis van de volgende criteria: Impact van de technologie op de Energietransitie, Inzetbaarheid in meerdere sectoren, en Nieuwheid van de technologie. De winnaars worden op 10 december 2021 bekend gemaakt.

Tags: , , , , , ,

Category: Windenergie

Reacties zijn gesloten.