Nordex verkoopt mogelijk voor 2,6 GW aan Europese wind projectontwikkelingspijplijn aan RWE

| 3 augustus 2020

© Nordex SE

Afgelopen vrijdag 31 juli, 2020, kondigde Duitse windturbinefabrikant Nordex SE een mogelijke verkoop aan van haar Europese wind- en zon-PV ontwikkelingspijplijn aan het Duitse energiebedrijf RWE. De verkoopprijs bij sluiting zou 402,5 miljoen Euro in contanten bedragen, zonder aftrek van gebruikelijke vergoedingen, belastingen en andere aanpassingen.

Nordex SE en RWE hebben een zogenaamde put-optieovereenkomst getekend. De projectontwikkelingspijplijn in het kader van de transactie omvat ongeveer 2,6 GW aan windvermogen waarvan 1,8 GW aan projecten in verschillende stadia van ontwikkeling in Frankrijk en projecten in Zweden, Spanje en Polen. Tot de potentiële transactie behoort ook voor 0,1 GW aan zon-PV in Frankrijk.

Nordex zal haar windontwikkelingen op andere markten voort te zetten. José Luis Blanco, CEO van de Nordex Group, meldt dat de opbrengsten van de mogelijke transactie de balans van het bedrijf versterkt terwijl het blijft voortbouwen op een sterk orderboek en verdere marktkansen benut met de Delta 4000-productportfolio.

Onder voorbehoud
Nordex zal nu het overlegproces met de ondernemingsraad in Frankrijk op gang brengen. Deze moet worden afgerond voordat wordt besloten tot uitoefening van de put-optieovereenkomst. Afronding van de transactie zou ook afhankelijk zijn van goedkeuring van buitenlandse investeringen in Frankrijk en voltooiing van gebruikelijke spin-off-processen.

Verwacht wordt dat de afronding van de transactie in het vierde kwartaal van 2020 kan plaatsvinden. Het bedrijf zal de financiële gevolgen van de transactie bijwerken zodra de voltooiing heeft plaatsgevonden, als onderdeel van de doorlopende rapportage.

Rothschild & Co trad op als exclusief financieel adviseur van Nordex.

Tags: , , , , ,

Category: Wereldwijd, Windmolens

Reacties zijn gesloten.