NWEA en Oneplanetcrowd organiseren bijeenkomst over participatie wind op land

| 3 november 2016

Op 8 december a.s. vanaf 13.30 uur organiseert Oneplanetcrowd samen met NWEA een bijeenkomst in windenergie.  Tijdens deze bijeenkomst worden Europese ervaringen van de Wisepower en Crowdfundres initiatieven gedeeld.

 

Het Wisepower initiatief heeft ervaringen uit verschillende Europese landen bij elkaar gebracht om de sociale acceptatie van windenergie te vergroten. Vanuit het Crowdfundres initiatief werken ontwikkelaars en crowdfundingplatformen samen om crowdfunding voor duurzame energieprojecten verder te ontwikkelen.

 

Daarnaast staan de praktijkervaringen met de gedragscode draagvlak en participatie wind op land centraal. De gedragscode is recent geëvalueerd en over de uitkomsten willen wij met elkaar in gesprek. Dit geldt ook voor concepten voor financiële burgerparticipatie. Als afsluiting willen wij graag Nederlandse best practices met elkaar in kaart brengen.

 

Voor de praktijkervaringen gedragscode en financieel participeren, alsmede de Nederlandse best practices, zijn wij nog op zoek naar bijdragen vanuit het netwerk. Als u over uw ervaringen m.b.t. de gedragscode een pitch wilt verzorgen dan kunt dat melden bij Rik Harmsen (rik.harmsen@nwea.nl). Voor pitches over ervaringen/ best practices m.b.t. financieel participeren kunt u zich aanmelden bij Leon Pulles (leon@oneplanetcrowd.com).

Aanmelding voor 19 november a.s. naar: info@nwea.nl onder vermelding van ‘Aanmelding bijeenkomst participatie in windenergie’.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Category: Wereldwijd

Reacties zijn gesloten.